element in achtergrond
Eddie Solomon - single release show

21 aug. 2021

Eddie Solomon - single release show

klok icoon
locatie icoon

18:30

Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn, Nederland

Deze single release show gaat dan toch eindelijk gebeuren! Hij was maanden geleden gepland, maar corona gooide roet in het eten. Het is inmiddels ook niet meer de eerste single die Eddie Solomon gaat releasen, want hij heeft zeker niet stilgezeten. Hij heeft in het afgelopen jaar bijna 30 composities en songs geschreven. Nu brengt hij deze zomer zijn tweede single That Daughter Of Mine uit, een zeer persoonlijk product over een pijnlijke episode uit zijn leven.

Eddie Solomon komt uit een muzikaal en artistiek nest. Hij werd klassiek geschoold, maar zodra hij op zijn zestiende een aanstelling kreeg om een symfonieorkest in te gaan, wilde hij meer ontdekken en zich vrij bewegen door het muzikale landschap, ongeketend. Zo leerde hij bijvoorbeeld blues, rock, jazz, avant-gardistische en improvisatiemuziek kennen. In zijn composities wil hij vernieuwend zijn en zichzelf telkens weer opnieuw ontdekken zonder zichzelf te herhalen.

Eddie Solomon zingt voornamelijk Nederlandstalig en is beïnvloed door de muziek van o.a. Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors.