Huiskamer

De Huiskamer is de nieuwe showcase avond waarop lokaal talent zich kan presenteren in een kleine intieme setting in de huiskamer van Gigant.

Eens per twee maanden kan je hier genieten van (semi)akoestische optredens van opkomende muzikanten uit Apeldoorn. Ga lekker zitten, neem wat te drinken en laat je verrassen door de parels uit Apeldoorn.

Wil jij ook een keer optreden in de GRAS Huiskamer? Meld je dan aan via onderstaande knop!

5e Editie

Amber Van Der linde

Amber is een allround zangeres die van jongs af aan haar stempel drukt op de covers die ze zingt. Haar warme stem geeft een unieke sound in ieder genre, en weet daardoor te verrassen. Bij de Huiskamer zingt ze in een akoestische setting, begeleid en ondersteund door gitarist Jan-Willem Huiskamp.

Kevin De Haan

Kevin, een simpele jongen maar zeker niet de makkelijkste. Met een arsenaal aan schaamteloze verhalen, groffe grappen en goede bedoelingen probeert hij met zijn gevatte spoken wordt, keer op keer, het publiek ervan te overtuigen dat hij nog altijd een hart van goud bezit.

Well-Known Strangers

Met een fijne mengeling van akoestische folk, americana en pop slepen de Apeldoornse troubadours Jelmer Smink, Jan Theun Ooms en Jasper Koot je mee in muzikale verhalen waar feit en fictie vaak door elkaar lopen. De gezamenlijke muzikale geschiedenis van Jelmer en Jan Theun gaat inmiddels al wel tien jaar terug, maar toen Jasper er begin 2019 zijn drumpartijen aan toevoegde was de chemie gelijk gevonden.

4e Editie

Hugo Daniel

Hugo Daniel is een in Apeldoorn opgegroeide singer-songwriter, gekenmerkt door zijn intieme gitaarspel en warme, diepe stem. Laat je meevoeren in zijn verhalen! Verhalen over liefde of het gebrek eraan zullen langskomen, over dementie en afscheid nemen, over vogeltjes, over straatlantaarns en over het juiste doen, over rationaliteit in de liefde en over uiterlijk en geluk.

Shadowplay

Door middel van sfeervol gelaagde muziek en poëtische teksten nemen gitarist/vocalist Bjørn-Olle, bassist/vocalist Elmo Lamers en drummer Yorick Mensink je direct mee in de meeslepende pop van Shadowplay. De alternatieve sounds en het karakteristiek stemgeluid van zanger Bjorn-Olle maken Shadowplay een bijzondere ervaring die je blijft vasthouden.

3e Editie

2e Editie

Nikae Blankestijn

Nikae Blankestijn is een 17-jarige singer songwriter en schrijft pop-liedjes met een verhaal er achter. Ze gebruikt piano om zichzelf te begeleiden. Ze studeert muziek op het Rijn IJssel in Arnhem.

Dit is de link naar Drowning: https://www.youtube.com/watch?v=QNxe2LAd3L4

Kayla Aimee Moal

Kayla Aimee Moal (2003) zingt al zo lang ze zich kan herinneren. Als klein meisje van drie jaar verzon ze haar eigen liedjes in haar eigen verzonnen taal. In de nummers die Kayla zelf schrijft, wil ze echt een verhaal vertellen. Ook kan ze haar emoties erin kwijt. Kayla: “Daarnaast vind ik ook covers heel leuk om te zingen. Die inspireren mij ook weer om mijn eigen nummers te schrijven.” Alicia Keys is één van Kayla’s grootste voorbeelden. “Die stem en haar nummers, ze bevatten zoveel gevoel en passie.”

1e Editie

Excellentie

De Excellentie Live Band is een smeltkroes van heren met achtergronden vanuit verschillende muziekstijlen. Van hiphoppen tot heupwiegen tot headbangen, het kan allemaal bij deze jongens. De verhalende raps van de twee frontmannen worden normaal gesproken ondersteund door dynamische en sferische gitaarrifs, funky basloopjes en stevige drums. Nu lieten de heren zien en horen dat in een intieme setting als ‘de Huiskamer’, rap nog beter tot zijn recht kan komen!

The Mental Revolution

The Mental Revolution bestaat uit zanger/gitarist Remy Koopman, gitarist Jonathan Vosman, drummer Matts Hoogewoonink en bassist Thijs Kwint. Zij brengen good old rock ’n roll terug naar Apeldoorn! Soms in versterkte setting, maar voor de De Huiskamer was het compleet akoestisch!