Masterclasses

Martijn Crama

Op 13 mei 2018 hadden wij Martijn Crama te gast.
Onlangs heeft hij zijn boek ‘Basisbagage’ uitgebracht. Dit boek, gericht op artiest management, werd gepresenteerd. Daarnaast was er ruimte om 1-op-1 advies over jouw muzikale carrière te krijgen.

Basisbagage is hét boek voor muzikanten, artiesten maar ook (aspirant) managers die graag stappen willen zetten in de muziekwereld. Het is een handboek, een gids, die helpt bij het maken van keuzes. Want je weet misschien wel dat je een visie nodig hebt, maar hoe vorm je die dan?
En men heeft het over je ‘plan’, maar hoe bouw jij die op? Je wilt graag je publiek vinden en binden, maar hoe dan? In al dit soort vragen helpt ‘Basisbagage’.

Ruud Jolie

Op 9 maart 2018 hadden wij Ruud Jolie te gast.
Ruud Jolie is gitarist van de Nederlandse symfonische-metalband Within Temptation. Naast zijn bijdragen op gitaar voor Within Temptation kwam Jolie in 2011 met een gelijknamig album van zijn soloproject “For All We Know“. Zes jaar later verscheen het tweede album Take Me Home. Op beide albums is Wudstik te horen als zanger en op het tweede staat een vocale bijdrage van Anneke van Giersbergen.

Als kind speelde Jolie vooral keyboard, maar al gauw ontwikkelde hij een voorliefde voor de gitaar na het zien van een video van een Iron Maiden-concert. Na zijn middelbare-schoolopleiding ging hij dan ook naar het conservatorium, waar hij in 1999 afstudeerde op de jazzgitaar.
Bij ons liet hij onder andere meer weten over zijn werk als gitarist binnen zijn bands en hoe ze bekend zijn geworden met Within Temptation.