Masterclasses

Stefan Kollee

Wie is Stefan?
Stefan Kollee werkt als redacteur voor onder meer Musicmaker Magazine, Gitarist, International Film Festival Rotterdam en De Gelderlander. Als marketeer was hij actief voor productiehuis De Nieuwe Oost en coacht hij muzikanten in het middelbaar onderwijs en tijdens Popsport. Als muzikant is Stefan met de band The Naked Sweat Drips op de planken te vinden.

Donderdag 20 juni gaan we aan de slag om je eigen biografie te schrijven! Een van de belangrijkste dingen om te hebben als act is het hebben van een goede biografie. Daarmee kan jij in een aantal zinnen duidelijk maken aan de lezer wie je bent en wat je doet. Vind je het lastig om te bedenken wat je er in wilt hebben staan? Stefan is er vanavond om je daar bij te helpen en zorgt er voor dat jij naar huis gaat met een nieuwe biografie.

Let op: er kunnen maximaal 5 acts meedoen met de workshop.
Ontvangst is om 20.00u in het café en deelname is gratis, meld je wel even aan via onderstaand formulier!

Verzet naar het najaar

Martijn Crama

Op 13 mei 2018 hadden wij Martijn Crama te gast.
Onlangs heeft hij zijn boek ‘Basisbagage’ uitgebracht. Dit boek, gericht op artiest management, werd gepresenteerd. Daarnaast was er ruimte om 1-op-1 advies over jouw muzikale carrière te krijgen.

Basisbagage is hét boek voor muzikanten, artiesten maar ook (aspirant) managers die graag stappen willen zetten in de muziekwereld. Het is een handboek, een gids, die helpt bij het maken van keuzes. Want je weet misschien wel dat je een visie nodig hebt, maar hoe vorm je die dan?
En men heeft het over je ‘plan’, maar hoe bouw jij die op? Je wilt graag je publiek vinden en binden, maar hoe dan? In al dit soort vragen helpt ‘Basisbagage’.

Ruud Jolie

Op 9 maart 2018 hadden wij Ruud Jolie te gast.
Ruud Jolie is gitarist van de Nederlandse symfonische-metalband Within Temptation. Naast zijn bijdragen op gitaar voor Within Temptation kwam Jolie in 2011 met een gelijknamig album van zijn soloproject “For All We Know“. Zes jaar later verscheen het tweede album Take Me Home. Op beide albums is Wudstik te horen als zanger en op het tweede staat een vocale bijdrage van Anneke van Giersbergen.

Als kind speelde Jolie vooral keyboard, maar al gauw ontwikkelde hij een voorliefde voor de gitaar na het zien van een video van een Iron Maiden-concert. Na zijn middelbare-schoolopleiding ging hij dan ook naar het conservatorium, waar hij in 1999 afstudeerde op de jazzgitaar.
Bij ons liet hij onder andere meer weten over zijn werk als gitarist binnen zijn bands en hoe ze bekend zijn geworden met Within Temptation.